Kérjük segítsen adója 1%-ával!

Nyári tábor

Nyári táborok 2017

Nyári tábor gyerekeknek

Több információ: http://ose.hu/nyari-tabor/nyari-tabor-gyerekeknek

nyári táborok 2017

Az Óbudai Sportegyesület (OSE) idén is megrendezi szervezett nyári gyermektáborait Budapesten. Az iskolai szünet kezdetén, azaz június 15-ét követő héten már megnyitjuk budapesti, alapvetően napközis időtartamú (9-17 óra) sportos élmény élménytáborainkat. Ezeken a Duna parti kajakos és túrakenus sportoktatásokon a 6-14 éves gyermekeket fogadjuk.

Nyári tábor középiskolásoknak: Római-parti evezésoktatásainkon a kenuzás tanulása mellett az 50 órás közösségi szolgálatot is lehet nálunk teljesíteni 14-20 éves korig.

 

*2017-es akció! Az „OSE sport és nyári élménytábor a Rómain” hétfői napjain a kenuzás kipróbálására költségtérítés mentesen lehet jelentkezni.

Időpontok

I. hét 2017.06.19-23.   H-P. 9-17 h

II. hét 2017.06.26-30.   H-P. 9-17 h

III. hét 2017.07.10-14.   H-P. 9-17 h

 

Újdonságaink:

 • Hétfőnként ingyenesen kipróbálható a táborban a kenuzás
 • Új díjcsomagunk jelent meg, "KALAND" néven, amely plusz nyári táboros szolgáltatásokat tartalmaz
 • Több időpontban indítunk külön kormányos tanuló és 50 órás közösségi szolgálatos vízi képzést, amellett hogy nyári táborainkban is tartunk oktatást
 • Kreatív foglalkozásokra is van lehetőség, a hagyományos evezésoktatás mellett - kenulapátra rajzolunk, festünk, játékot készítünk
 • Tengeri kajakban és sit-on-top kajakban is meg lehet már tanulni evezni nálunk
 • Kipróbálható egy római-kori gálya
 • A nagy kalandparkban egy egész délután játékokkal telhet el

További részletek a „Turnusok, díjcsomagok, árak” és a „Jelentkezés” menüpontban.

  

nyári tábor gyerekeknek

 

Miért pont a kenuzás és a tengeri kajakozás?

 • Ez a sport könnyű. Ez a mozgásforma új és izgalmas
 • A vízitúrázás sokkal biztonságosabb lehet, mint egy teremsport és jobban élvezhető közösségi élményt adhat mint a hagyományos szárazföldi sportágak
 • A túrakenuban hamar meg lehet tanulni evezni, így már gyermekként el lehet sajátítani egy életre szóló szabadidős sportágat
 • Evezőseink könnyedén átélhetnek részesülhetnek a kalandokból és együtt fedezhetnek fel egy új világot, amikor kenuzni mennek

Egy vízitúrázó rövid idő alatt elhagyhatja az épített környezetet. Megláthatja a természet szépségeit, biztonságos körülmények közt küzdhet meg az elemekkel, vagy akár versenyezhet is másokkal egy elérendő célért, és ezeken kívül még rengeteg izgalmas felfedeznivalót találhat.

A túrakenusok közt felcseperedve rengeteg új baráttal és együttműködésre serkentő viselkedés formával találkozhatnak a gyermekek. A fiatalok egymás társaságát is hamarabb megtalálhatják közös kalandjaikon, egy kulturált közegben – felnőtt jelenléte mellett.

A pihenés és a rekreáció egy különleges formáját űzheti, aki vízitúrázóvá válik.

"Mikor kenuzni indulunk a szél lágy suhogása hallatszik csak, és a napsütéstől csillognak az evezők. Játék közben a gondok tovatűnnek, s a kalandpark izgalmas pillanatai később is megdobogtatják a gyermekszívet. A fák árnyékában rajzolgatva, társasjátékozva hamar elröppen az idő, a nyári tábor napsütéstől szikrázó partja sok pihenést, vidám beszélgetést, s kellemes pihenőt ígér" - szerintünk :)

Mindezt megtapasztalhatja az, aki részt vesz nyári sport és élmény táborainkban

 

OSE sport és nyári élménytábor a Rómain

nyári tábor

A római-parti evezősoktatásos sport és nyári élménytáborainkban a kenuzás, a kreatív foglalkozások, a kalandos játékok és a vízitúrázás fejlesztő, egészséget és élményt adó komponenseit egyszerre élvezhetik a résztvevők.

Ennek keretében különféle szabadidős vízi sportágakkal is meg lehet ismerkedni. Például a négyfős stabil túrakenuk, a síkvízi és tengeri kajakok, valamint a sit-on-top kajakok is kipróbálhatóak mentőmellény viselése mellett.

Várjuk 6-14 éves evezősök és 14-20 éves kormányos tanulók, és 50 órás közösségi szolgálatot teljesítő fiatalok jelentkezését!

 

Programjaink miért különböznek az egyszerű sportfoglalkozásoktól?

Mert a római-parton kenuzni játék és sport -- felfedezés és kaland!

nyári tábor Óbudán

A teljesen kezdőktől a tapasztaltakig, a kicsiny gyermekektől a középiskolás korosztályig felejthetetlen vízi élményekhez, ismeretekhez, és egy vidám közösségben való részvételi lehetőséghez juthatnak résztvevőink.

Célunk olyan vízi kalandok megszervezése, amelyekre később is kellemes érzésekkel gondolhatnak vissza evezőseink, kormányosaink, és segítőink. Az egész napi foglalkozások, mozgás után a szülők tele élményekkel kaphatják vissza tőlünk csemetéiket.

Mindez olyan közösségben, ahol kicsik és nagyok, lányok és fiúk egyaránt biztonságban érezhetik magukat.

Oktatási módszerünk egyszerű, de hatásos. A gyermekeket és fiatalokat megismertetjük a kenus csapatra jellemző, egymás segítéséből fakadó pozitív érzésekkel. E közben új barátságokat köthetnek, elsajátíthatnak egy új tudást, amellyel az élet egyéb területein is tovább tudnak lépni.

 

Az „OSE sport és nyári élménytábor a Rómain” heti tematikája Minden nap 9.00-17.00 óráig.

Minden táborban és mindegyik napon külön foglalkozunk a teljesen kezdőkkel, illetve a később bekapcsolódókkal. Minden nap tartunk tájékoztatót, eligazítást és felzárkóztatást.

 

Előképzettségi szintek a teljesen kezdőtől indulva, amit a jelentkezésnél kérünk beírni a megjegyzés rovatba.
- 1. Kezdő evezős: Teljesen kezdő tanuló, illetve még nem biztos a kenus a tudásában - 2. Evezős: Már volt kenus oktatáson nálunk 1-2x-el, és biztos a kenus tudásában - 3. Vezér evezős (első evezős): Megfelelő fizikumú és legalább 1 évadnyi jó kenuzás áll mögötte
- 4. Kormányos tanuló: A 12 éves kort betöltötte, és legalább vezér evezős szinten áll - 5. Kormányos: A 16 kort betöltötte és van legalább 1 db jó eredményű vizsgája - 6. Kormányos oktató: A 16 éves kort betöltötte és megvan a három sikeres vizsgája
- 50 órás közösségi szolgálatos (érettségihez): külön kategória, a kezdő evezősnek felel meg, amelyen kenus képzéssel tudunk felfelé módosítani.

 

Kapunyitás: A korán érkezőknek akár már 7.30-tól! A programok 9 órakor kezdődnek a bejelentkezéssel. A köztes időben megnyitjuk a játékszobát.

 

Hétfő az ismerkedés, a bemutatkozás és az első evezés napja.

A gyermekek szülei ekkor tudják leadni az ebédbefizetést és a szülői, résztvevői nyilatkozatot egész hétre.

A bejelentkezés és karszalag kiadás után bemutatkozunk egymásnak. Bemutatjuk a helyszíneket és a kenus-kajakos felszereléseket. Szót ejtünk azokról a szabályokról, amelyek betartása megelőzi a balesetek kialakulását, illetve melyek a teendők ilyen esetekben.

Lemegyünk a csomagokkal, a kenukkal és a többi hajóval a partra, ahol táborozóink többször ki is próbálhatják őket a szakavatott kormányosok irányítása mellett.

Partközeli körökre megyünk váltott legénységgel, így a tábor végére mindenki evezhet mindenkivel. A barátokat és testvéreket csak akkor választjuk szét, ha a hajózás sajátosságai (húzóerő, súly stb.) indokolttá teszik. Elsősorban arra törekszünk, hogy a biztonságos hajózás mellett megmaradjon a jó hangulat.

Időjárástól függően adjuk ki az ebédszünetet. Ekkor a 2 fogásos menüre befizetett gyermekekkel a parton lévő étterembe megyünk, a többiek az otthonról hozott finomságokat fogyaszthatják. A fejenkénti 1-1 adag édességnél többet enni szándékozó lurkókat megkérjük, hogy először a magukkal hozott otthoni ebédet fogyasszák el :)

Ebéd után jönnek a délutáni programok, elsősorban az evezésoktatás.

16 óra környékén elkezdjük felvinni a hajókat, amelyeket együtt kimosunk, és a helyére teszünk. Amikor már minden hajó el van pakolva, akkor indulhat a kijelentkezés.

17 órakor elbúcsúzunk egymástól. Akiért csak később tudnak jönni, annak helyet adunk a telepen 18 óráig.

Itt kérjük a kedves gondviselőket, hogy csak előzetes jelzés után vigyék el korábban gyermeküket, illetve minden körülmények közt gondoskodjanak a kijelentkeztetésről.

 

Kedden délelőtt ismét evezünk egy jót a Dunán, de ebéd után már irány a kalandpark! Itt az alábbiakból választhatnak az idejáró gyermekek és tanulók:

 • Kötélpálya 3 fokozatban 100 cm gyermek magasságtól a felnőtt fokozatig
 • Óriás trambulin
 • Tollaslabda, foci, ping-pong, mini röplabda, petanque
 • Slackline (két fa közt térdmagasságban lévő kötél, egyensúlyozós játékokkal)
 • Óriáshomokozó, tele játékkal
  Külön fizetős szolgáltatások, amelyeket a gyermekek a saját zsebpénzükből vehetnek igénybe:
 • Zorb (levegővel felfújt duplafalú, hevederes műanyag gömbben lehet gurulni)
 • Lábbal hajtós gokart, Kresszel való ismerkedés
 • Lézerharc lehetőség 6 éves kortól

 

szervezett nyári tábor gyerekeknek

A kalandparkozásból kimaradt gyermekekről egyéb játékok szervezésével, vízitelepi szórakozási lehetőségekkel gondoskodunk.

 

Szerdán egy hatósági vízi bemutatót láthatnak a gyermekek, illetve a csütörtöki evezős vizsgára készülünk együtt. A délutáni hajómosás után strandos játékeszközökkel vízi csatázunk a telepen.

nyári tábor 14 éveseknek

Csütörtökön a délelőtti felkészülés alatt együtt átismételjük az evezős és kormányos vizsga anyagát, amit ebédszünet után már be lehet mutatni. A sikeres vizsgáról oklevelet is ki tudunk adni a kenus nevével.

 

Pénteken vízitúrázni megyünk. Gyülekező 9 órakor a telepen! A hétfőtől csütörtökig tartó kenus oktatáson gyakorlatot szerző gyermekeket és az esetleg kormányozni tudó hozzátartozóikat is elvisszük egy Budapestről induló piknik jellegű vízitúrára.

Ezen a napon menü befizetési lehetőség már nincsen, egész nap teljes önellátás van.

Fejenként 1,5 L palack víz, ennivaló és sapka+naptej+szúnyogriasztó hozatala kötelező!

A Dunakanyar részét képező Szentendrei Dunán evezünk, ahol a Lupa-sziget megkerülésével egy sóderos-homokos partra juthatunk el.

nyári tábor Budapesten

Itt pihenésre, pancsolásra és piknikezésre is van idő. A csoportfényképezés után meglepetés ajándékkal, és egy játékos hazaevezős versennyel zárjuk a vízitúrát. Kikötéskor a szülők már várhatnak minket a római parton.

 

A kenuk felhordása, kimosása és felrakása után búcsúzóul egy eredményhirdetési - oklevélátadási ünnepséget tartunk a vízitelepen 17 órakor

 

Mit lehet még csinálni két kenuzás között?

nyári tábor római part

Pihenni a fák alatti árnyékban, kreatív foglalkozáson részt venni, lapátra rajzolni, festeni, játékot készíteni, csocsózni, beszélgetni, gályával utazni, társasjátékozni, kártyázni is lehet nálunk.

 

Ha vége van a heti OSE sport és nyári élménytábornak a Rómain, akkor hogyan tovább?

 • El lehet jönni még egy vagy kettő nyári táborba a rómaira akár kedvezményesen is (2. ÉLMÉNY, 3. KALAND csomag)
 • Vagy egy hétre vízitúrázni lehet menni a csapattal: Ose Komárom-római túra, Szent István túra (4. TÚRA vagy 5. KOMBI csomag)
 • Ha ezek közül még nem sikerült választani, 50 órás közösségi szolgálatos és kormányos tanuló képzéseinkre is lehet jelentkezni 12 éves kortól, amelyből több is lesz idén.

Várjuk szeretettel többi évközi túránkon és évadnyitó/záró ünnepségünkön a gyermekeket, fiatalokat, családjukat, barátaikat.

 

Nyári tábor általános információk

 • Helyszínek, karszalag: Minden esetben a vízitelepen van a gyülekező és a ki-bejelentkezés is! Csak a bejelentkezés és a karszalag felvétele után lehet velünk jönni, illetve a vízitelepi kijelentkezés után hazamenni.
 • Szülőnek is jeleznie kell, ha korábban vinné el gyermekét. Hétfőn kérjük elhozni a „menü” befizetéseket, illetve a kitöltött szülői, résztvevői nyilatkozatokat.
 • Korhatárok: A betöltött 6 éves korhatártól lehet önállóan jönni. Az idősebb testvér vagy szülő jelenléte mellett természetesen a kisebbek, vagy akár az egész család is részt vehet a programon. Emiatt nem ritka az sem, hogy piciny gyermekek is érkeznek hozzánk már 4-5 évesen.
 • Korcsoportok: A résztvevőknek nagyjából a 30%-át adják a 6-8 éves gyermekek. A derékhadat (40%) a 8-13 éves gyermekek alkotják, őket követik hasonló számban a 14-16-18 éves résztvevők.
  A kormányosok és a kormányos tanulók, illetve a közösségi szolgálatosok 14-16-18 évesek, illetve 60-40% körül alakul a lányok-fiúk aránya. Minden korosztály képviselteti magát kor és nem szerinti eloszlásban.
 • Biztonság: Tapasztalt sportoktatóink az átlagosnál stabilabb túrakenukban és kajakokban, profi mentőmellények kötelező viselése mellett mutatják meg a gyermekeknek és szüleiknek, illetve az 50 órás közösségi szolgálat résztvevőinek a vízitúrázás mesterfogásait.
 • Saját felszerelés: Egy átlagos strandos nap felszerelése (törülköző/gyékény stb) elegendő a gyermekek és kísérőik részére. Az időjáráshoz igazodó könnyű, szellős viselet mellett egy plusz váltás ruha, és adott esetben esőkabát is jól jöhet.
  A saját sapka, vízálló szandál és a naptej bemutatása/használata kötelező.
 • Drága eszközökre, értékekre az evezésnél nincsen szükség, ezért kérjük azokat otthon hagyni, mivel a hozott tárgyakért felelősséget nem tudunk vállalni.
  Jól jöhet egy törülköző/gyékény/polifoam, amelyre a gyerekek le tudnak ülni a parton. Az otthonról hozott kedvenc társasjáték elővehető a szünetekben és a foglalkozások alatt is.
 • Étel, ital, mosdó: A program alapvetően önellátásos. 2 fogásos ebéd menü befizetési lehetőség van a Római-parton hétfőtől-csütörtökig, amelyet hétfőn kell befizetni. Több helyszínen is kulturált mosdó igénybevételi lehetőség van. Átöltözési lehetőség van a vízitelepen.

 

Programcsomagok, díjak

Nyári táboraink díjai és a vízitúrák költségtérítései nem tartalmazzák az étkezés költségeit, illetve a fakultatív programok díját (vízitúrán a fürdőbelépőt, nyári táborban a kalandpark külön fizetős játékait)

Az ingyenes kipróbálási lehetőséggel járó hétfő után történő többi napi megjelenés esetén minden nálunk megkezdett nap kifizetendő, tehát a hétfő is!

 

Nyári tábor program csomagjaink

/csak a római-parton vehetőek igénybe/

1. ALAP csomag tartalma · túrakenu oktatás, vizsgázás, hajós felszerelés használata · vízitelepi játékok (csocsó, társasjáték, kártya) · pénteki vízitúra részvételi költségek · vízicsata gyermekeknek a telepen

Nem tartalmazza az étkezést, és a többi programcsomag szolgáltatásait. Az ALAP csomag mellé kedvezmény nem igényelhető.

 

2. ÉLMÉNY csomag tartalma · túrakenu oktatás, vizsgázás, hajós felszerelés használata · vízitelepi játékok (csocsó, társasjáték, kártya) · pénteki vízitúra részvételi költségek · kreatív foglalkozások (rajzolás, festés, játék készítés) · kenus vizsgáról oklevél · vízicsata gyermekeknek a telepen

Nem tartalmazza az étkezést és a többi programcsomag szolgáltatásait.

 

3. KALAND csomag tartalma · túrakenu oktatás, vizsgázás, hajós felszerelés használata · vízitelepi játékok (csocsó, társasjáték, kártya) · pénteki vízitúra részvételi költségek · kreatív foglalkozás (rajzolás, festés, játék készítés) · kenus vizsgáról oklevél · tengeri és sit-on-top kajak oktatás · gályás hajózás a Dunán · vízicsata gyermekeknek a telepen · kalandparki részvétel egy délután. Itt kötélpálya van 3 fokozatban 100 cm gyermek magasságtól a felnőtt fokozatig · + óriás trambulin, tollaslabda, foci, ping-pong, mini röplabda, petanque, slackline, Óriáshomokozó. A fakultatív gokart, lézerharc és a Zorb külön-külön egyénileg fizetendő a kalandparkon belül.

 

Nem tartalmazza az étkezést és a kalandparkon belüli fakultatív gokart, lézerharc, zorb játékok költségeit.

Kedvezmények

Csak az ÉLMÉNY és a KALAND csomaghoz tartozik a több nyári táborban való részvételi kedvezmény!
Legalább egy ÉLMÉNY és/vagy KALAND programcsomagos részvétel esetén a már a második ÉLMÉNY vagy KALAND csomagos nyári tábor jelentkezési díjából -5.000 Ft kedvezményt adunk.

 

Egyéb költségek

 • fakultatív étkezési lehetőség van a római parton egy vendéglátónál, ahol 2 fogásos menüt lehet igényelni a hétre hétfőtől csütörtökig. Pénteken, a vízitúrán önellátás van.
 • zsebpénz, napi maximum 1-1 fagyira elegendő.

 

A különféle kedvezmények nem összevonhatóak! A változtatás jogát fenntartjuk. További részletek a turnusok, díjcsomagok, árak menüpontban.

„OSE sport és nyári élménytábor a Rómain” helyszíne Római part 35 Budapest, 1031 GPS koordináták: 47.572659, 19.065428

https://www.google.hu/maps?bav=on.2,or.&bvm=bv.149760088,d.bGs&biw=1680&bih=881&dpr=1&q=r%C3%B3mai+part+35&um=1&ie=UTF-8&sa=X&ved=0ahUKEwiHx_yrzd7SAhVJSZoKHb0VBV0Q_AUIBygC

 

Eredményeink:

 • A kenuzás élménye és az egyéni biztonságérzet a nálunk megjelenő szülők és a gyermekek visszajelzései alapján bőven meghaladják az előzetes várakozásaikat
 • A heti programot teljesítők 100%-a megtanulta minimum alapszinten a kenuzást, 85%-uk jelesre végzett
 • Átlagos napi létszámunk 50-100 fő körüli, így minden korcsoport és nem jelen van
 • Évről-évre visszatérő gyermekeink-fiataljaink aránya eléri a +80%-ot
 • Kormányos tanulóink „első szezonos” sikeres vizsga aránya 85 % feletti, az egy évvel később újra beiratkozókkal együtt 96% az összesített eredmény
 • Hatósági intézkedést igénylő vízi baleseteink száma az elmúlt 20 évben 0 db volt
 • Több mint 40.000 fő felnőtt, gyermek vízi programját oldottuk meg eredményesen

 

Jelentkezni az online adatlapunk kitöltésével lehet a jelentkezés menüpontban

További információk a „turnusok, helyszínek, árak” menüpontban.

„Kedves Indián és Kisindián! Köszönjük, hogy részt vehettünk a nyári sport és élmény táborban, nagyon élvezték a gyermekek és mi felnőttek is. Lacus meg különösen büszke volt magára, hogy sikerült megfelelnie a kormányosi vizsgán. Az általunk készített képeket úgy tudom, már elküldte nektek. Szinte minden nap néztük a honlapotokat a képek miatt, és örömünkre szolgált, hogy felkerültek és azokon is láthattuk magunkat a nagy csapat között. Kívánunk jó egészséget, további sok sikert Nektek! Üdvözlettel: Tünde, Laci”

közösségi szolgálat

Nyári táborok 2017, Napközis tábor Budapest

jelentkezes-programokra ado-egy-szazalek