Kérjük segítsen adója 1%-ával!

Gyakran ismételt kérdések

Mi a jelentkezés menete az OSE sport és nyári élménytáboraiba, nyári vízitúráira?

 

On-line jelentkezés lépései:

 1. Regisztráljon honlapunkon egy élő E-mail címmel itt: http://ose.hu/website/profil/

 2. A regisztrációt visszaigazoló E-mailben kattintson a megerősítő linkre (keresse a spam mappában is)

 3. Jelentkezzen be oldalunkra és jelölje meg gyermekenként a nyári tábor időpontját, és a kért csomagot itt:
  http://ose.hu/jelentkezes-programokra/

  Rendszerünk automatikus levelet küld a megadott E-mail címre a megjelölt időpontokról és a kiválasztott csomagról.

  Több gyermek jelentkezését a lap alján tudja kezdeményezni, gyermekenként egyesével.

 4. Intézze el a befizetést a határidőket betartva, jelezze írásban és időben ha gondja támadt.

 5. Az utalás/készpénzes fizetés beérkeztétől számítva napokon belül küldünk visszaigazoló levelet a jelentkezésével kapcsolatban. Számláját kiállítjuk, amelyet irodánkban vehet át - akár a programon is.

On-line jelentkezése ezzel befejeződött. Várjuk Önt és gyermekét. Köszönjük, hogy minket választott!

Egyéb teendők:

 • Kérjük hozza el a tábori hét hétfői napján az aláírt szülői nyilatkozatot, a gyermek taj kártyájának fénymásolatát, a saját felszerelést és ha kértek ebéd menüt - akkor annak a díját készpénzben.

 • A szülői résztvevői nyilatkozat ide kattintva letölthető. A helyszínen tartunk szülői nyilatkozatot, akár helyben is kitölthető.

 

Hogyan tudom kiegyenlíteni a tábordíjakat?

 

Programdíj befizetése utalással 2018.05.31-ig lehetséges, 2018.06.01-től személyesen és kizárólag készpénzben fogadunk el befizetést.


Utalás:
Otp Bank NyRt.

Név:
Óbudai Sportegyesület

Bankszámla szám:
11703006-20002293

Közlemény rovat:
gyermek neve, választott tábor időpontja, választott csomag neve, költségtérítés


Példa átutalás közlemény rovata: "Gipsz Jakab, I. hét, kaland cs, költségtérítés"


Az étkezési költségeket kizárólag személyesen lehet befizetni, ezért azt nem tudjuk átutalással fogadni!

 

Milyen kedvezményeket tudok igénybe venni?

 

 1.  Több nyári tábor befizetése esetén: Legalább kettő heti tábor egyösszegű befizetése esetén a második tábor árából -5.000 Ft  a kedvezmény.
  Példa: 1 gyermek 2 db "kaland" táborba megy. Fizetendő: 2x20.000 Ft=40.000 Ft -5.000 Ft kedvezmény =35.000 Ft/fő + fakultatív költségek (étkezés stb.)

 2. Nyári tábor+vízitúra: Egy nyári tábor és egy TÚRA csomag egyösszegű befizetése esetén -5.000 Ft kedvezmény vehető igénybe a két program összesített díjából.
  Példa: 1 gyermeknek 1 db "kaland" táborba és 1 db túrára megy. Fizetendő: 20+25.000 Ft=45.000 Ft -5.000 Ft kedvezmény=40.000 Ft/fő + fakultatív költségek (étkezés stb.)

 3. Testvér kedvezmény családonként: -5.000 Ft a második gyermek programdíjának az árából (nyári tábor, túra) egyösszegű befizetés esetén.
  Példa: 2 testvér 1-1 db "kaland" táborba megy. Fizetendő: 20+20.000 Ft=40.000 Ft -5.000 Ft kedvezmény =35.000 Ft/2 testvér + fakultatív költségek (étkezés stb.)

 • A kedvezmények nem összevonhatóak, és maximális összegük fejenként  vagy családonként (testvérkedvezmény esetén) egyszeri -5.000 Ft a megjelölt programok összesített díjából a 2018-as évben.

 • A kedvezményeket kizárólag a jelentkezési és befizetési határidőn belül, egyösszegű befizetés esetén lehet igénybevenni utalással (05.31-ig) vagy készpénzzel.Korábban már regisztráltam, van e valami teendőm a megújult on-line jelentkezési rendszerben?

Kérjük a 2017-ben vagy korábban már regisztrált szülőket, hogy a megújult jelentkezési rendszerünkben szereplő korábbi profijukban szereplő adatokat szerkesszék át a saját elérhetőségeikre az itt található linken:

http://ose.hu/website/profil/

Ezt követően már gyermekenként le tudják adni a jelentkezéseket.
A jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével a regisztráló elfogadja a felhasználási és a programfeltételeket

 

Elvesztettem a jelszavamat, hogyan tovább?

Ha korábban már regisztrált nálunk, akkor itt tud új jelszót kérni a korábban megadott Email címére: http://ose.hu/Security/lostpassword

 

Hogyan tudom átvenni a szülői, részvételi nyilatkozatot?


A szülői nyilatkozat letölthető a jelentkezés és a turnusok, árak menüpontból.
A szülői résztvevői nyilatkozat ide kattintva letölthető

Kinyomtatva, eredetiben aláírva kérjük elhozni, de tartunk a helyszínen is.

 

A tábordíj mellett fel van tüntetve napijegy is. Mindkettőt be kell fizetnem?

Egy táborra, vagy túrára egyszer kell csak fizetni. A napi jegyet azoknak ajánljuk, akik csak 1-1 alkalommal tudnak eljönni a programra.

 

Csoportos jelentkezés esetén mi a teendő? (6 fő felett, vagy más táborból, intézményből stb.)


A más szervezők (intézmények, gazdasági szervezetek, magánszemélyek, mozgalmak stb.) által létrehozott csoportok vezetőit kérjük, hogy legalább 30 munkanappal a program kezdete előtt írásban jelentkezzenek.

 

Az ingyenes hétfői próbanapon megtetszett a nyári tábor. Hogyan tudok jönni a többi napra?


Vagy a heti program díjcsomagot lehet egyben befizetni, vagy napi jeggyel eljönni. Napi jegy esetén a hétfői napot is ki kell fizetni, tehát minimum kettőnapi díjat kell rendezni.

 

Szeretném ebéd menüre befizetni gyermekemet a nyári tábor idején a Római-parton, mit tegyek? Lehet naponta is fizetni?


A program kezdete előtt legkésőbb öt nappal tudjuk fogadni az étkezési igényt. Ha ez megtörtént, akkor az első nap küldje el a heti díjat 4x900=3.600 Ft-ot.
Az ebéd menü naponta egyesével történő befizetésének nyilvántartását az étkezde nem tudja vállalni, ebben az esetben a résztvevő önállóan vásárolhat ennivalót. Pénteken mindenki önellátásos módon tud eljönni a vízitúrára.

 

Milyen étel allergia típusok mellett tudnak étkeztetést biztosítani?

Amennyiben laktóz, illetve glutén érzékenység esete áll fent, akkor a jelentkezésnél írja be nekünk ezt a megjegyzés rovatba, illetve a szülői, résztvevői nyilatkozatban is tüntesse fel.

Amennyiben ezektől eltérő allergia esete áll fent, akkor kérjük az ismert tények figyelembevételével a gondviselő biztosítsa gyermeke számára az önellátás alapjait, és szóljon nekünk is.

 

Szeretném étkezésre befizetni gyermekemet az egyhetes Szent István VÍZITÚRA idején, mit tegyek? Lehet naponta is fizetni?

Kérjük, hogy a vízitúrára való jelentkezéskor készpénzben, egy összegben fizesse be az 1.500 Ft/fő/nap x 5 nap = 7.500 Ft étkezési díjat. 18 éves kor alatt az önellátás nem választható önállóan, csak szülői engedéllyel.

 

Gyermekem állandó felügyeletet igénylő, de kezelt és kézbentartott betegségben szenved. Jöhet a táborba?

Ebben az esetben kérjük az orvosi igazolást bemutatni, hogy a résztvevő alkalmas a vízisportolásra.
Kérjük a gyógyszerek pontos leírását és adagolását is leírni nekünk, az esetleges értesítendő személyek elérhetőségének megadása mellett.

Eddigi táborainkban enyhén asztmás, és inzulinnal kezelt cukorbeteg gyermeket is tudtunk fogadni különösebb probléma nélkül.

 

Gyermekem allergiás a szalicilsavra/darázscsípésre/antibiotikumra stb, hol tudom ezt feltüntetni?

Kérjük ezt a tényt a jelentkezésénél a megjegyzés rovatba és a résztvevői nyilatkozaton is feltüntetni. Amennyiben van egyszerű hatáscsökkentő szer otthon, akkor azt kérjük a gyermekkel elküldeni, a pontos adagolás feltüntetése mellett.

Gyermekem nem tud tökéletesen úszni, ebben az esetben is jöhet?


A HSZ értelmében a szülő nyilatkozik erről! Ettől függetlenül nálunk mindenki számára kötelező a mentőmellény viselése 18 év alatti, vagy azoknak, akik nem tudnak úszni. Ezt a szervezők ellenőrzik, vagy adják fel méret szerint, még az úszni tudókra is 18 év alatt!

 

Eső vagy várhatóan rossz idő esetén mi a teendő?


Küldjön megfelelő öltözéket gyermekével, a többit megoldjuk! A program evezős részét mindaddig szüneteltetjük, amíg a kifejezetten rossz idő tart. Aki önállóan közlekedhet, az haza is mehet, a többieket várja öt óráig a játékszoba és a társasjáték a fedett terasz alatt.

1997. óta 3 délutánt, illetve 2 délelőttöt kellett összesen szünetelnünk, azaz szinte sosem maradt el teljes program napunk.

 

Ki és hogyan vigyáz a gyermekemre a program ideje alatt?


A programokon több felnőtt, vagy programvezető és kormányos is jelen van, akik a lehetőségekhez igazodva figyelnek a gyermekekre. Egész nap jól átlátható és behatárolható területen vagyunk, a kisgyerekes családok által is kedvelt sétálóutca-játszótér mellett a sóderos parton, illetve a Dunán.

A nyílt közterület jelleg miatt csak korlátozott felügyeletet biztosítunk. A nyári táborokon és vízitúrákon mindenki a saját vagy gondviselője felelősségére vehet részt, és elvárjuk a résztvevőktől a fegyelmezettséget. 

A gyermekek a járdán közlekedhetnek felügyelet mellett, a partot önkényesen nem hagyhatják el.

A meglátogatott intézmények (strand, kalandpark stb) házirendjét be kell tartani, ebben az esetben az üzemeltetőké a felelősség a gyermekekért.

 

Hogyan mehetek haza, ha vége van a programnak?


A program elhagyása a programszervezők engedélyével csak a kijelentkezés után lehetséges, de ezt akár (szülő előzetes kérésére) napközben is meg lehet tenni. A ki és a bejelentkezés a vízitelepen kötelező! A szülő saját felelősségére nyilatkozhat arról, hogy gyermeke önállóan közlekedhet haza.

 

Milyen ellátást kap a gyermekem a programokon?


A programok alapvetően mindenkinek önellátásosak. Újdonságként már igényelhető egy kétfogásos ebéd menü külön költségtérítés ellenében, legalább öt nappal az igénybevétel lelőtt.

A menü leírását a jelentkezőknek elküldjük. A túrákra szintén lehet költségtérítés ellenében ellátást kérni, amely 18 éves kor alatt kötelező.


Aki ezzel nem kíván élni, annak javasoljuk az otthonról hozott, becsomagolt szendvicsek fogyasztását. Az ebédidőt az aktuális időjárási viszonyokhoz igazítjuk, ez általában 12-13 óra között van, és 30-60 percet vesz igénybe. A parton is van vizesblokk és ivóvíz. 1 nappal a rendelés megérkezése előtti napon lemondott ételt ki kell fizetni.

Nem javasoljuk az ebédidőben való hazautazást, illetve a bőséges meleg étkezést.

 

Hány órától vihetem le a gyermekemet az oktatásra, és mikor mehetek érte?


Kapunyitás a korán érkezőknek külön kérésre 7.30-tól van, a derékhad 9 óra körül jön meg. 

17.00 óráig (de legkésőbb 18:00-ig) kérjük a kedves szülőket, hogy jöjjenek el gyermekükért. Pénteken záróünnepséget tartunk 17 órától. Kapuzárás: 18.00-kor.

 

Kerékpár, közlekedés, parkolás, közösségi közlekedés. Hogyan, és hol?


Gépkocsival lehet a környéken parkolni, de ezért javasoljuk inkább a kerékpárok és a BKK használatát. A kerékpárokhoz érdemes láncot hozni, mert a telepen lelakatolva itt lehet hagyni azokat, de felelősséget nem vállalunk értük.

BKK megállók:
- HÉV: Bp-Békásmegyer vonalon a RÓMAIFÜRDŐ megállótól kb. 1200 méterre vagyunk
- 106-os BUSZ: A Nánási utcai megállótól 400 méterre vagyunk északra
- 34-es BUSZ: A Nimród utcai megállótól 200 méterre vagyunk délre

https://goo.gl/maps/pJBWXS14DeD2

 

Az egyhetes vízitúra vándor táborban hogyan lehet részt venni?


A nyári táborban, akik már jól eveznek-- a táborvezetőnél jelentkezhetnek (személyesen) vízitúrára a szülő jelenlétében. Mivel a vízitúra táborok hamar betelhetnek, ezért érdemes idejében eldönteni melyik időpont lenne a megfelelő.
Az is jöhet az oktatásra, aki a táborba nem tud jönni. Az oktatást és a túrát egyszerre befizetők kedvezményt kaphatnak a programcsomagok leírásában szereplő módon, mintahogy a több nyári táborra való eljövetellel is lehet kedvezményt elérni.

 

Jöhetek az egyheti oktatás végén lévő pénteki túrára?


A pénteki nap az egy egynapos könnyű vízitúra napja, amelyet kifejezetten a résztvevők számára szervezünk.

Csütörtökön dől el, hogy ki jöhet de eddig szinte mindenkit el tudtunk vinni, aki jól evezett és jól viselkedett a héten. Összességébe véve az aznapi kormányosok számától is függ, hogy hányan szállunk vízre azon szülőket is beleértve, akik tudnak evezni, kormányozni. 

 

Díjak, költségek, változtatások. Mi mennyibe kerül?


A www.ose.hu oldalon meghirdetett programdíjak érvényesek a túratervben/programleírásban feltüntetett módon. A nyári sport és élménytáborok, evezésoktatások és a vízitúrák is költségtérítésesek.

A kezdéshez képest 7 napon belüli, vagy a táborok alatti változtatások 5.000 Ft ügyintézési, lemondási díjjal járnak, illetve vízitúra lemondás esetén a busz üresen maradt helye is fizetendő + 5.000 Ft/fő áron.


Adója 1%-ának felajánlásával hozzájárulhat programjaink fenntartásához. Adószámunk: 19802783-1-41.
Az egyhetes túradíjak tartalmazzák az egyesületi tagdíjat is.

 

Mit hozzak a programra?


- könnyű, világos színű, természetes anyagú ruházatot, és napellenzős sapkát, naptejet!
- 1,5 L ivóvizet
- az aktuális időjárási viszonyokhoz illeszkedő kiegészítő ruházat: esőköpeny stb.
- étkezési költségtérítést az ebédre, túrára, és az önellátáshoz szükséges nem romlandó élelem, ivóvíz.
- kártya, sakkjáték, gyűjtőmatrica stb. kedvenc - de nem drága játék.
- vízálló becsatolható szandál, strandpapucs, törülköző, váltás ruha.

 

Mit ne hozzak?


- drága illetve divat jellegű ruházatot
- drága okos telefont, Mp3 lejátszót, egyéb elektronikus eszközöket, ékszereket
- 1-2000 Ft-nál több költőpénzt (az étkezési költségtérítésen felül)
- csokikat, chipseket, erősen cukros-savas üdítőket
- közepes táskánál nagyobb mennyiségű holmit
- horgászbotot, focilabdát, közbiztonságra veszélyes eszközöket

A hozott tárgyakért, kerékpárokért, iratokért stb. nem tudunk felelősséget vállalni!

 

Mennyit evezünk egy nap az OSE sport és nyári élmény táborban?


Annyit, hogy minden gyermek jól érezze magát a hajóban. Egy kör 20 perces szokott lenni partközelben. Egy nap mindenki többször vízre szállhat. Létszámtól függően akár 6-10 x is/fő/nap!

 

Mit csinálnak a gyerekek a programon kívül?


Amikor nem evezünk, akkor a külön programokra - ÉLMÉNY, KALAND csomagra befizetett résztvevőkkel rajzolunk / játszunk evezőt dekorálunk, játékot készítünk, strandra, kalandparkba megyünk a befizetett csomag tartalmától függően.


A többiek addig akár pihenhetnek és játszhatnak a fák alatt a magukkal hozott társasjátékokkal, illetve evezhetnek.

A strandos/kalandparkos szünet alatt mindezt kizárólag felügyelet mellett.

 

Mi történik akkor, ha valaki elfárad és leül a parton?


Aki már kievezte magát, azt hagyjuk pihenni. A passzívabb gyermekeket idővel beállítjuk a kenuzásra várakozók sorába, vagy behívjuk valamelyik játszós csoportba. A sorban állás közben a tolakodást, csúnya beszédet tiltjuk, figyelünk a kicsikre is.

 

Mi történik akkor, ha valaki megsérti a tábori rendet, vagy viselkedésével veszélyezteti a hajózást?


Szárazföldi rendbontás esetén az évek óta bevált empatikus pedagógiai módszereket alkalmazzuk, megvédjük a kicsiket, és megpróbáljuk a kicsit aktívabb gyermekeket is bent tartani a programban.

Többszöri és/vagy súlyos rendbontás esetén (ön v közveszélyes viselkedés, együttélési normák súlyos megsértése stb.) a gondviselők értesítése mellett a résztvevőt kizárjuk a táborból, és nagykorú felügyelete alá helyezzük amíg a gondviselő érte nem tud jönni.

A hajózási szabályzat súlyos megsértőit, vagy a legénység és a hajó épségét veszélyeztető személyt a kormányos a legközelebbi és biztonságos parton eltávolíthatja a hajóból, a táborvezető felügyelete alá helyezve a rendbontó személyt.

 

Csak pár napra tudok jönni, ilyenkor mi a teendő?


A részvétel nem kötelező a teljes héten, napijeggyel is lehet jönni, illetve a többi héten pótolható a „hiányzás”.

 

Több oktatást és túrát is bejelöltem a jelentkezéskor. Mindegyikre eljöhetek?


Igen, mindegyikre el lehet jönni az aktuális programkiírásnak megfelelő feltételek teljesítése esetén. Több oktatás és/vagy túra igénybevétele esetén külön kedvezményes díjcsomagjaink vannak!

 

A jelentkezőket hírlevél formájában E-mailben tudjuk értesíteni.

Az Óbudai Sportegyesület fenntartja a jogot a programváltozásra.

Kérjük, ajánlja fel Ön is adója 1%-át a gyermekek evezésoktatására!
Adószámunk: 19802783-1-41

jelentkezes-programokra ado-egy-szazalek