Kérjük segítsen adója 1%-ával!

Nyári táboros vízitúra a Dunán

Vízitúra időpontok

Programjainkra elsősorban a nyári táborainkban már járatos evezősöket visszük el, a szabad helyekre tudjuk felvenni a „külsős” jelentkezőket.

 

 

Millenniumi vízitúra Rajka-római (V-V)             2018.07.22-29. Felnőtteknek, kormányosoknak

Szent István vízitúra Gönyü-budapest (Sze-V) 2018.07.25-29. Kormányos tanulóknak, evezősöknek

A Szent István túra a Milleniumi vízitúrába Gönyünél csatlakozik be.

 

vízitúra szervezés

A vízitúrás vándortáborozás az egészséges életmódot, a kalandokat, az együtt megélt élményeket és a társaságban eltöltött minőségi szabadidő örömeit nyújtja.

 

Egy folyón való kenuzás segítségével a régi világ határai és egy új világ is felfedezhetővé válik, miközben barátokra és kapcsolatokra tehetünk szert.

Vízitúráink egyesítik az egészségjavító szabadidős, az élmény, és a kaland sportok előnyeit, emellett csapatépítő és közösségteremtő hatással rendelkeznek.

A nyári táborainkban felkészített résztvevőket egyhetes vándor vízitúra táborba tudjuk elvinni a Dunára Komáromtól Budapestig vagy Gönyütől Budapestig, ahol a megszerzett tudást kamatoztatva életre szóló élményekhez juthatnak kenusaink, a felnőtteket, középiskolásokat és a gyermekeket is beleértve.

A hajózás természeténél fogva kicsiknek és nagyoknak egyaránt jut ilyenkor is fontos feladat, illetve pihenőidő a kenukban és a táborban. A hajósok együttműködését természetes módon történő fejlesztéssel, közös feladatok megoldásával és játékos gyakorlatokkal segítjük ilyenkor is.

Ezeken az egyhetes sátras túrákon a kenuzás mellett a túrázáson kívül vár ránk az élményfürdőzés, a közös tábortűz melletti beszélgetés és még megannyi más csak itt megszerezhető vízi élmény.

vízitúra Szigetköz

 

Vízitúra program csomagjaink

/A dunai vándor vízitúra táborokra vehető igénybe/

 

4. TÚRA csomag tartalma· Szent István Gönyü-Római vízitúra díja

· külön buszos felutazás, kenuzás, kormányzás és vízitúra oktatás

· az alapfelszerelések (kenu, lapát, mellény) használata

· túravezetés díja

· sátortáboros, kempinges szállás, melegvizes mosdó használata, tagdíj.

Nem tartalmazza az étkezést, a biztosítást, az átvett alapfelszerelések normál kopásán túli károkat (elvesztés, törés, szakadás stb), a takarítást, a kezdési nap napközbeni étkezését, a hordót, a saját sátrat, egyéni tábori felszerelést és a fakultatív programok költségeit: pl fürdőbelépő.

 

Az étkezés külön költségtérítéses, napi 3-4 étkezéssel az első (indulási) napot kivéve, mert akkor vacsorát lehet csak igénybe venni. Kérjük az első napon a napközbeni saját étkezést megoldani.

  • A fakultatív élményfürdő külön fizetendő D/F/NY

  • Hordót és sátrat kedvező áron lehet bérelni.

  • Az étkezési és élményfürdő díjat kérjük a túrára külön elhozni, átutalással nem tudjuk fogadni.

 

Szent István vízitúra Gönyü - Római

(A millenniumi túrához csatlakozik Gönyünél)

 

vízitúra szentendrei Duna


Ajánljuk az „OSE sport és nyári élménytábor a Rómain” hetek részt vevőinek 8 éves kor felett. Szülői vagy idősebb testvér kísérete mellett 6 év az alsó korhatár.

Túraterv

Gyülekező: 8 órakor a vízitelepen.

 

  • Első nap felutazunk délelőtt Gönyübe külön busszal, és vízre szállunk. Aznap a kormányosok gyakorolhatnak, illetve lehajózunk Almásfüzitőre a Millenniumi túra résztvevőivel együtt. Este tüzet rakunk, és tábort verünk.

 

  • Második nap sátorbontás után útközben kikötünk a „sport szelet szigeten”, leevezünk Esztergomba, majd felállítjuk sátrainkat az Esztergomi Hajós Egylet kempingjében.

 

  • Harmadik nap Esztergomban fakultatív programként felkeressük az élményfürdőt. Utána az időjárás, vízállás és a csapat ereje szerint megállunk a lakatlan szigeten, vagy továbbevezünk Pilismarótra, esetleg helyben maradunk.

 

  • Negyedik nap Dunabogdányig evezünk, ahol szintén a strandon állunk meg. Itt a kiépített parton és a szabad strandon töltjük el időnket.

 

  • Ötödik nap a gyönyörű tájakon átvezető Szentendrei Duna-ágban evezünk haza. Megállunk a szentendrei szabad strandon fürödni, és délután 5-6 között érünk haza.

 

Saját felszerelés: Kettősrétegű sátor, polifoam, hálózsák, esőköpeny, utazó, fürdő és könnyű ruházat, sapka, naptej, szúnyogriasztó, evő- és tisztálkodó eszközök, műanyag pohár és tányér, strandpapucs és vízálló szandál, zseblámpa, zsebpénz, napszemüveg, TAJ-kártya fénymásolata. Mindez vízhatlanul csomagolva 1 db 30 l-s műanyag hordóban és esetleg 1 db „erős” nejlonzsákban.

Költségek: Nevezési díj amely tartalmazza a külön buszos felutazást, a hajózást és az alapfelszerelések (kenu, lapát, mellény) használatát, a túravezetést, a tábori szállást is.

Nem tartalmazza a biztosítást, az átvett felszerelések normál kopásán túli károkat (elvesztés, törés, szakadás stb), a takarítást, az indulási nap napközbeni étkezését, a hordót, sátrat egyéni tábori felszerelést és a fakultatív programok költségeit: pl fürdőbelépő.

A fakultatív élményfürdő külön fizetendő, a belépőjegy ára D/F/NY)

 

Az étkezés külön költségtérítéses: napi 3-4 étkezéssel az első (indulási) napot kivéve, mert akkor vacsorát lehet csak igénybe venni.

Jelentkezés: Előjelentkezni online a honlapon lehet 8 éves kortól. A 18 év alattiaknak a jelentkezés elfogadását személyesen lehet csak kérni a gondviselő jelenlétében és beleegyezésével a szülői nyilatkozat leadása mellett, Horváth „Indián” Pálnál.

 

Az étel v egyéb allergiákat, speciális étkezési szokásokat kérjük külön feltüntetni a jelentkezésénél.

 

Millenniumi vízitúra Rajka-római

(A Szent István túra Gönyünél becsatlakozik)

Erre a programra kizárólag személyesen lehet jelentkezni

Túradíj: 35.000 Ft/fő

A program minimum 8 főtől indul. Kevesebb jelentkező esetén is minimum 8 fő részvételi díja fizetendő.

Tartalmazza: a · vízitúra jelentkezési díját · külön buszos felutazást, kenuzást, kormányzást és vízitúra oktatást szükség esetén · az alapfelszerelések (kenu, lapát, mellény) használatát · túraszervezés díját, tagdíjat. · sátortáboros, kempinges szállás, melegvizes mosdó használatát, ahol az lehetséges.

Nem tartalmazza az étkezést Almásfüzitőig, a biztosítást, az átvett alapfelszerelések normál kopásán túli károkat (elvesztés, törés, szakadás stb.), a takarítást, a hordót, a saját sátrat, egyéni tábori felszerelést és a fakultatív programok költségeit: pl. fürdőbelépő.

 

Az étkezés külön költségtérítéses, amelyet Almásfüzitőtől lehet befizetni 1.500 Ft/nap x 5 = 7.500 Ft/fő egy összegben 4 napi 3-4 étkezéssel+1 vacsora. Almásfüzitőn csak vacsorát lehet igénybe venni, a többi naptól van teljes ellátási lehetőség.

 

Kérjük az indulási napközbeni saját étkezést otthonról hozott módon megoldani (1,5 L víz + szendvics)

 

Összesített költségek: 35.000 Ft tábordíj + étkezés 7.500 Ft (Gönyütől) egy teli hét gondtalan nyári programért.

  • A fakultatív élményfürdő külön fizetendő 1.500-2.500 Ft/fő D - F/NY Hordót és sátrat lehet bérelni 500 Ft/db/nap kedvezményes áron.

  • Az étkezési és élményfürdő díjat kérjük a túrára külön elhozni, átutalással nem tudjuk fogadni.

 

További feltételek a turnusok, árak és feltételek + a jelentkezés menüpontban, illetve a szülői, résztvevői nyilatkozatban.

vízitúra Mosoni Duna

Ajánljuk a tapasztalt evezősöknek, kormányosoknak 14 éves kor felett.

Gyülekező: 7.30 órakor a vízitelepen, ahonnan külön busszal indulunk Rajkára.

Túraterv:
1. nap: Rajkára utazunk busszal, majd rögtön Halászi-ig evezünk
2. nap: Továbbmegyünk Horvátkimlébe, a Cvika kempingbe
3. nap: Horvátkimléből Győrig evezünk le, ha bírja a csapat
4. nap: Győrtől Almásfüzitőig megyünk. Szent István túra csatlakozása Gönyüben
5. nap: Almásfüzitőről Esztergomba evezünk le, ahol kempingben alszunk.
6. nap: Pihenőnap Esztergomban, fakultatív élményfürdőzéssel, esetleg lakatlan szigeti tábor
7. nap: Esztergomból Dunabogdányba evezünk, útközben Pilismarótnál kikötünk
8. nap: Dunabogdányból kenuzunk haza. Érkezés késő délután a Római-partra.

 

Saját felszerelés: Kettősrétegű sátor, polifoam, hálózsák, esőköpeny, utazó, fürdő és könnyű ruházat, sapka, naptej, szúnyogriasztó, evő- és tisztálkodó eszközök, műanyag pohár és tányér, strandpapucs és vízálló szandál, zseblámpa, zsebpénz, napszemüveg, TAJ-kártya fénymásolata. Mindez vízhatlanul csomagolva 1 db 30 l-s műanyag hordóban és esetleg 1 db „erős” nejlonzsákban.

 

Jelentkezés: Előjelentkezni személyesen lehet 14 éves kortól vagy szülői kísérettel 8 éves kortól. A 18 év alattiaknak a jelentkezés elfogadását személyesen lehet csak kérni a gondviselő jelenlétében és beleegyezésével a szülői nyilatkozat leadása mellett.

Az étel illetve egyéb allergiákat, speciális étkezési szokásokat kérjük külön feltüntetni a jelentkezésénél.

 

 

„Kedves Péter és Pál, Kisindián, „Nagy” Indián!
Köszönjük szépen a lehetőséget, nagyon tetszik, amit csináltok!!!
Tervünk, hogy Kristóf jövőre újra menni fog vízitúrázni is.
Gratulálunk a kormányosoknak és nem utolsó sorban Neked és Édesapádnak a kiváló szervezésekért!
Nagyon szép túrát kívánunk!
Kristóf és szülei”

jelentkezes-programokra ado-egy-szazalek