Kérjük segítsen adója 1%-ával!

Vízitúra a Dunán

 

Vízitúra útvonalak a Dunán és más vizeken

 

Vízitúra Budapesten

Egy pár órás vízitúrára sokan Budapestről indulnak folyással szemben a Lupa sziget irányába. Ez egy akár Szentendréig tartó könnyű kiruccanást is jelenthet, amelyhez a Római partról is lehet bérelni kenut vagy kajakot.

 

Vízitúra a szentendrei Dunán

Vízitúra szentendrei szigetág

Ereszkedő túrára is kiválóan alkalmas a szentendrei Duna, ilyenkor a kenuszállítás oldhatja meg a helyzetet. Tömegközlekedés igénybevétele esetén a hév a szentendrei postás strandtól pár száz méterre teszi le az utasait, de feljebbről is lehet indulni például Leányfaluról.

Az egy napos vízitúra útvonalak megtervezése is egy reális alternatíva a könnyű szórakozást keresők számára. A Dömösről, Pilismarótról, Visegrádról, a Dunakanyarból, kisorosziból, Tahiból, Dunabogdányból, Leányfaluból és Szentendréről induló vízitúrák is nagy népszerűségnek örvendenek. A Váci ágba irányuló kenu túráknak több ismert indulóhelye van, például Szob, Nagymaros, Kismaros, Verőce, Vác, Sződliget stb.

 

Mosoni Duna vízitúra

Több napos, egyhetes vízitúrák: Minden évben tucatnyinál is több ereszkedő kenutúra indul a Mosoni Dunán Rajkáról, a Szigetközből, Győrből, Komáromból, Esztergomból a Római partra.

vízitúra Mosoni Duna

Ezek a legkedveltebb dunai vízitúra induló pontok, de természetesen más alkalmas vízre szállási helyszínek is vannak. Mindemellett az alsóbb szakaszokra is jó leevezni, mivel Baja és Mohács felé is számtalan lehetőség vár ránk.

 

Duna kanyar vízitúra

Páran hegymenetben indulnak el a Római partról a Dunán felfelé Visegrád irányába. Ilyenkor a 3 napos szentendrei-sziget kerülés is lehet a program, amely a sportértéke mellett a szép helyeken való evezést tartalmazza. Javasoljuk a Dunabogdányi strandon való kikötést és strandolást.

Duna kanyar vízitúra

 

Önálló kenubérlés saját útvonaltervezéssel vagy szervezett vízitúra?

Ha nincsen saját felszerelésünk, akkor megoldásként kajak vagy kenubérlésre is adhatjuk a fejünket és indulhat az önálló szervezés. Esetleg az ismerősöktől lehet még kölcsönkérni hajót.

 

Minden esetben ellenőrizzük le még a vízre szállás előtt a kenuk és mellények, lapátok állapotát, illetve győződjünk meg a legénység/leányság evezős és úszás tudásáról is. Figyeljünk arra is, hogy a túlzásba vitt mulatozás, vagy a szabálytalan közlekedés nem csak balesetveszélyes lehet, de hatósági szankciókkal is járhat.

 

Keressen minket elérhetőségeinken, megoldjuk vízitúra szervezési gondjait!

jelentkezes-programokra ado-egy-szazalek